Γενικός Χειρουργός

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΕΧΠΕΝΑΚΗΣ, MD, MSc, FACS

Ο κ. Τσεχπενάκης είναι Γενικός Χειρουργός και εργάζεται ως Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Χειρουργικού Τομέα της κλινικής «Αττικό Θεραπευτήριο» καθώς και εξωτερικός συνεργάτης άλλων ιδιωτικών θεραπευτικών ιδρυμάτων.

Ασχολείται με όλο το εύρος της Γενικής Χειρουργικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευχέρεια στις προηγμένες λαπαροσκοπικές τεχνικές και καινοτόμες χειρουργικές μεθόδους.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στην οποία φοίτησε με υποτροφία και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Ελάχιστα επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική»  από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής την ολοκλήρωσε στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο Αθηνών, στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων και Χειρουργικής Νεφροπαθών και στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετείχε σε προγράμματα μετεκπαίδευσης στην προχωρημένη λαπαροσκοπική Χειρουργική και λαπαροσκοπική Χειρουργική της παχυσαρκίας σε δύο νοσοκομειακά κέντρα στις ΗΠΑ (University of Miami, University of Connecticut) και έλαβε μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης χρήσης του ρομποτικού χειρουργικού συστήματος DaVinci στο κέντρο IRCAD του πανεπιστημίου του Στρασβούργου και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική του πεπτικού συστήματος στο ίδιο κέντρο

Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα «Fellowship on Minimal Access Surgery of the WALS – World Association of Laparoscopic Surgeons» στο Νέο Δελχί της Ινδίας, καθώς και πληθώρα άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κύριο αντικείμενο την προηγμένη λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Ο κ. Τσεχπενάκης είναι μέλος (Fellow) του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών (American College of Surgeons) και άλλων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών. Ταυτόχρονα συμμετέχει στην συγγραφή εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια.