Γαστρικό μπαλόνι / πρόγραμμα απώλειας βάρους Allurion

Το Γαστρικό μπαλόνι Allurion (πρώην Elipse) συνδυαζόμενο με το εξατομικευμένο Πρόγραμμα Απώλειας Βάρους, είναι μία καινοτόμος και αποτελεσματική μέθοδος. Αποτελεί το πρώτο βήμα προς έναν πιο υγιεινό, πιο θετικό τρόπο ζωής.

 

Το πρόγραμμα, διάρκειας 12 μηνών, αφορά την υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών και καθημερινής δραστηριότητας, συμβατών με τις πραγματικές ανάγκες του ατόμου στο οποίο απευθύνεται. Η απώλεια του βάρους υποβοηθείται με την τοποθέτηση (με κατάποση) στο στομάχι του ειδικού μπαλονιού, το οποίο παραμένει για 4 μήνες και στη συνέχεια αποβάλλεται μόνο του.

 

Από την αρχή του προγράμματος εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα παρέχει:

  • συνεχή υποστήριξη
  • ιατρική και διατροφολογική παρακολούθηση,
  • οδηγίες (είτε σε συναντήσεις με φυσική παρουσία σε ιατρείο, είτε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας).

 

Το Πρόγραμμα Απώλειας Βάρους αρχίζει με μια λεπτομερή ενημέρωση από Ιατρό με σκοπό την εξατομίκευση του στις ανάγκες σας.  Η τοποθέτηση του μπαλονιού που ακολουθεί, συνοδεύεται από αναλυτικές διατροφικές οδηγίες και τακτική παρακολούθηση από την επιστημονική ομάδα του, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής απώλειας βάρους, αλλά και της καλύτερης διατήρησής του μακροπρόθεσμα.

 

Μετά το τέλος του προγράμματος ο σκοπός είναι να:

  • έχετε αναλάβει τον έλεγχο της φυσικής σας κατάστασης και των νέων διατροφικών σας συνηθειών
  • διατηρήσετε τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους
  • συνεχίσετε τον νέο τρόπο ζωής που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας

 

Χρήσιμες πληροφορίες για το γαστρικό μπαλόνι Allurion

Το γαστρικό μπαλόνι Allurion καταπίνεται σε μορφή μαλακής κάψουλας κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στην κλινική. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είναι το μοναδικό στο είδος του που για την τοποθέτησή του δεν απαιτείται οποιασδήποτε μορφής αναισθησία, γαστροσκόπηση ή άλλη επεμβατική πράξη.

 

Αμέσως μετά την κατάποση, μια ακτινογραφία θα επιβεβαιώσει ότι το μπαλόνι βρίσκεται εντός του στομάχου. Στην συνέχεια θα φουσκώσει με υγρό με ένα λεπτό σωληνάκι, το οποίο αφαιρείται από το στόμα μόλις το μπαλόνι φουσκώσει. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Το μπαλόνι παραμένει στο στομάχι για 16 εβδομάδες (4 μήνες) περιορίζοντας την χωρητικότητα του σε φαγητό. Μετά, ξεφουσκώνει μόνο του, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, και αποβάλλεται από τον οργανισμό φυσιολογικά με τα κόπρανα.

 

Παρακολούθηση μετά την τοποθέτηση του μπαλονιού

Στην έναρξη του προγράμματος για την παρακολούθηση της προόδου σας θα σας δοθούν:

  • ειδικής ψηφιακής ζυγαριάς
  • ενός «έξυπνου» ρολογιού (health tracker)
  • την ειδική εφαρμογή (application) για το κινητό σας τηλέφωνο (ή απλά με τηλεφωνική επικοινωνία)

Οι μετρήσεις σας αποστέλλονται στην επιστημονική ομάδα σε εβδομαδιαία βάση, έτσι ώστε να σας δίνεται κατάλληλη καθοδήγηση στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, μέχρι την ολοκλήρωση των 12 μηνών του προγράμματος.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος παρέχεται συνεχής και πλήρης ιατρική, διατροφική και ψυχοεκπαιδευτική καθοδήγηση χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

quote Δρ. Τσεχπενάκη

quote Δρ. Τσεχπενάκη

Γαστρικό Μπαλόνι: Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος Απώλειας Βάρους με το γαστρικό μπαλόνι Allurion αφορούν μείωση του σωματικού βάρους έως 28% στους 4 μήνες και έως 38% στους 12 μήνες, που το καθιστούν πολύ πιο αποτελεσματικό από τα αντίστοιχα, υποβοηθούμενα με ενδογαστρικά μπαλόνια, προγράμματα απώλειας βάρους. Επιπλέον, τα ποσοστά αυτά αφορούν την Κλινική και την Επιστημονική μας ομάδα και είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως σε σχέση με άλλα κέντρα που εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Allurion, με μεγαλύτερη επιτυχία την διατήρηση της απώλειας του βάρους, πέραν των 12 μηνών, σχεδόν σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Το Γαστρικό μπαλόνι και το εξατομικευμένο Πρόγραμμα Απώλειας Βάρους της Allurion προσφέρονται κατά αποκλειστικότητα στην Ευρωκλινική Αθηνών και τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια έχει βοηθήσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα πολυάριθμους ασθενείς από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κλινική για την πρώτη συνάντηση και ενημέρωση από την Επιστημονική μας ομάδα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

Αν ενδιαφέρεστε για κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους, εμπιστευτείτε το Γαστρικό μπαλόνι Allurion και το Γενικό Χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Τσεχπενάκη. Ο ιατρός εργάζεται ως Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών. Μαζί με την επιστημονική του ομάδα προσφέρουν μια καινοτόμο και αποτελεσματική μέθοδο απώλειας βάρους μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

ctadesktop ctamobile